Just cook it!

Just Cook it

Ett flertal av våra kunder har idag ett behov av tärnat, strimlat och skivat kött. Detta för att de i många fall har krav på sig att servera många personer under snävt angivna tidsramar. Just Cook It produkterna är därför många gånger en perfekt lösning för detta behov. De produkter som idag finns att tillgå är producerade av, nöt, kalv, gris, lamm och kyckling.

Skivat, tärnat, strimlat

Ett flertal av våra kunder har idag ett behov av tärnat, strimlat och skivat kött. Detta för att de i många fall har krav på sig att servera många personer under snävt angivna tidsramar. Just Cook It produkterna är därför många gånger en perfekt lösning för detta behov. De produkter som idag finns att tillgå är producerade av nöt, kalv, gris, lamm och kyckling.

Tärnat Tärnade produkter görs framförallt i dimensionen 2x2x2 cm då denna storlek är den mest efterfrågade. Vid behov kan dock även andra storlekar produceras. Varan kommer oftast i lösfryst tillstånd men i vissa fall är den även blockfryst. Ett exempel på en av våra storsäljare är grytbitar av högrev i storlek 2x2x2 cm. Passar utmärkt att ha som grund i en god gulaschsoppa!

Strimlat Strimlade produkter görs framförallt i dimensionen 3x1x1 cm men precis som med det tärnade kan andra storlekar produceras. Det är endast fantasin som sätter gränser! Även här kommer varan oftast i lösfryst tillstånd. En av våra populärare produkter är strimlat ytterlår 3x1x1 cm som passar utmärkt att göra en Biff Stroganoff på.

Skivat Skivade produkter görs i de flesta storlekar, helt beroende på kundens önskemål eller beroende på vad vi tycker är lämpligast för respektive produktslag. Som exempel kan nämnas tunnskivad oxfilé där tjockleken är 3 mm, tunnskivad entrecôte där tjockleken är 2 mm och tunnskivad kycklingbröstfilé där tjockleken är 6 mm.

 

Produktblad – skivat, tärnat, strimlat

Färser

Färser Det finns idag en uppsjö av variationer på färser vad gäller djurslag, fetthalt, malningsstorlek samt förpackningsstorlek och därför kan det vara svårt att hitta en som passar alla. Vi har dock gjort ett försök och i vårt Just Cook It sortiment nedan finner ni exempel på ett antal av de mest efterfrågade specifikationerna.

Nötfärs 10 %, 2,5 mm malning, 3×2 kg per förpackning, ursprung Polen
Nötfärs 10 %, 5 mm malning, IQF (lösfryst), 1×5 kg per förpackning, ursprung Polen
Nötfärs 18 %, 2,5 mm malning, 3×2 kg per förpackning, ursprung Polen
Nötfärs 18 %, 5 mm malning, IQF (lösfryst), 1×5 kg per förpackning, ursprung Polen
Blandfärs 70/30 15 %, 2,5 mm malning, 3×2 kg per förpackning, ursprung Polen
Blandfärs 70/30 15 %, 5 mm malning, IQF (lösfryst), 1×5 kg per förpackning, ursprung Polen
Blandfärs 50/50 18 %, 2,5 mm malning, 3×2 kg per förpackning, ursprung Polen
Blandfärs 50/50 18 %, 5 mm malning, IQF (lösfryst), 1×5 kg per förpackning, ursprung Polen
Fläskfärs 20 %, 2,5 mm malning, 3×2 kg per förpackning, ursprung Polen
Fläskfärs 20 %, 5 mm malning, IQF (lösfryst), 1×5 kg per förpackning, ursprung Polen
Kalvfärs 15 %, 2,5 mm malning, 2×2 kg per förpackning, ursprung EU, mald i Sverige

Om det finns ett behov av andra fetthalter eller malningsgrader än ovan kan vi oftast hjälpa till med att skräddarsy detta efter kundens önskemål.

Portionsskivat

Portionsskivat En alltmer efterfrågad produkt idag är portionsskivat. Denna ökade efterfrågan beror förmodligen på följande faktorer:

Andelen större middagsserveringar ökar. Detta gäller framförallt konferenser, speciella events samt serveringar vid sportarenor.
Enklare att göra kalkyl. Med portionsskivade produkter blir det inget svinn och storleken på exempelvis oxfilétournedosen fastställs i förväg.
Tidsbesparing. Vid servering av exempelvis 800 personer är det nästintill omöjligt att hinna med dessa förberedelser. I och med portionsskivningen är allt ”mise-en-place”.

Exempel på de portionsskivade produkter vi kan erbjuda inom Just Cook It-serien är följande:

Kalvprodukter av innanlår i storlek 80 gram och 175 gram, entrecôte 175 gram, ytterfilé 175 gram och Osso Buco skivad i 30 mm:s skivor.
Nötköttsprodukter såsom biff, entrecôte, oxfilé, skivad t-bensstek, entrecôte med ben
Fläskköttsprodukter med eller utan ben, lösfryst

Finns det särskilda önskemål och behov försöker vi självklart anpassa varans specifikation.

 

Nyfiken på hur vi jobbar med hållbarhet?

Vi på Globe Foods anser att vi har ett naturligt samhällsansvar och att detta ansvarstagande är en mycket viktig hörnsten i vår verksamhet. Läs mer om hur vi jobbar med hållbarhet.

Hållbarhet